Monday, April 16, 2012

Cerita :)

Semalam kan aku bergaduh sama penjaga hati aku si apis :') Totally , sangat teruk juga kami bergaduh . Aku pun hairan satu hari atau dua hari selepas kami monthsary mesti bergaduh bahh . Pelik sangat ! Sungguh bergaduh sama dia itu satu penyeksaan buat aku . Aku tak suka kami gaduh bah . Sakit sangat hati aku . Bila kami gaduh , kami cakap benda kasar . Benda yang buat kami sakit hati .
Finally , kami baik sudahh dan plan masa depan sama sama . Mulai sekarang , dia kumpul duit dan cari kerja tetap lepas dia habis latihan pertahanan awam ni . Then , when I'm 25 years old we'll get married . Let just pray this will happen k :') I dont know lah tapi dia betul betul berusaha mahu sama aku . Dia bilang sama aku yang dia akan cuba berusaha tanpa bantuan aku . Aku mahu tolong dia kumpul duit tapi hati aku tidak mahu . Sebab if dia mahu sama aku , biar dia berusaha sendiri . Duit pinang atau hantaran aku biarlah duit dia sendiri . Wow ~ menjauh sudah aku fikir ni . Hahaha :) Aku cuma akan support dia sahaja . Sentiasa ada sama dia time susah dan senang . Iloveyou apis ~
Btw , pipey just text me . Dia suruh aku sambung belajar :( Aku bukan tidak mahu sambung belajar tapi belum waktunya lagi aku mahu sambung belajar . Aku mahu kumpul duit dulu , bantu bantu family aku . Nanti lagi mira mahu belajar kan . Hmm ~ Tak apa lah , aku kasih duluan dulu adik aku belajar then nanti bila hidup sudah senang sikit , duit aku sudah cukup unutk sambung belajar aku akan sambung juga meskipun time itu terlambat sudah tapi belajar tidak kira usia bah kan . Anytime , anywhere kau boleh belajar :)
MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)

Friday, April 13, 2012

10 monthsary :)


Hey people :) Today is my 10 monthsary with a guy name Mohd Hafiz ( pelindung / penjaga ) . Apa aku mahu ucap kali ini ? Haha ~ Hmm , rasanya aku mahu ucap benda yang tiap saat tiap detik aku ucap iaitu semoga kita berkekalan sampai tua . Tanpa jemu juga me bilang sama you , Iloveyou . Rasa seperti baru semalam you bawa me couple . Me tahu me balik balik cakap benda yang sama dengan you , maaf tapi itulah apa yang me rasa . Perasaan tu makin lama makin kuat . Makin lama makin dalam . Makin panjang hubungan kita makin dalam rasa sayang me sama you . Alhamdullilah , sikit pun tidak ada rasa bosan cintai you . Me bersyukur ada you dalam hidup me . Me terima you apa adanya . Me mahu sama you saat susah dan senang , kaya dan miskin dan selamanya . Eternity ~ Please dont leave me and stay loving me sayang . Muahmuah 


MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)

Saturday, March 31, 2012

I've been proposed :)

Seperti tajuk di atas inilahh , aku telah di propose oleh dia :)









Post gambar sahaja :) hari ini bila saya mahu express semua di blog saya tak tahu pula kenapa tiba tiba saya speechless sangat ni . Padahal semalam saya dah bersedia dan tak sabar untuk meluah di sini , terlalu banyak kata-kata yang saya ingin ucapkan . Moment time itu tak dapat saya luahkan . Ia terlalu indah untuk di ungkap sama perkataan . Terlalu indah . Saya hanya mampu ucap kata-kata seperti sebelum ini yang saya sayangkan dia sangat sangat . Saya tak mahu kehilangan dia :) 

Dear Mohd Hafiz ,

Iloveyoutoomuch ~ dan me bahagia sama you . Me janji akan jaga you sebaik dan semampu me :) muahmuahmuah .


MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)

Monday, March 26, 2012

Best and Worst moment

Kemarin kan aku , nana , ely dan adek pergi test english course di AMC dekat Likas Square :) Punyalah lambat kami jalan . Imagine aku bangun jam 7.30 pagi , then call kitut (ely) suruh bersiap sekali datang pergi rumah dia belum siap derr ~ masih lagi berkemban bahh . Then call si butun (nana) lagi mahu pinjam dress sama dia cause aku pun kelam kabut dari rumah so pakai baju pun hentam seja ni tak tengok lagi . Tak nampak bebeh ni :) Pinjam dress nana sekali punyalahh nampak bentuk badan aku . Too hot lah pulak . Then pakai seja lah baju singlet and jaket with jeans and planning sampai KK baru beli dress dan tukar seja . Na , c butun ni mahu ikut juga so tunggu lah dia habis mandi lepas tu sapu rumah . 3 minit kunun mahu menyapu , mahu jalan p KK pun mahu dekat jam 12 juga . Kesian sayang aku tunggu aku di terminal ni :) Last kami sampai juga , dia pakai baju kuning pula taw ~
Then , plan mahu pergi likas square terus tapi sebab macam rasa ulang alik nanti kan mahu pergi KK lagi , so kami enjoy dulu . Pergi CP dulu kami . First , cari dress aku . Aku faham kami semua lapar tapi dress aku dulu yang penting :) Cari punya cari last last jumpa juga . Tukar terus ni bah di kedai baju tu . Cantik dan sekali lagi colour hitam . Dia mula-mula tak suka sama dress tu tapi aku si biar jak . Siap tanya dorang nana lagi siapa yang pilih dress tu untuk aku . Then baru kami makan di palm square . Dia mesti tak makan bah . Dia jugalah belanja kami semua . Trip bah si kitut ni . Lepas makan kami tengok wayang ' woman in black ' jam 1 . Since masih awal , kami pergi dupdups dulu di kbox . Sangat tak best kbox dekat panggung tu , then dekat jam 1.50 tu kami masuk panggung dah . Hmm , bestlah juga cerita woman in black ni tapi ending dia tak berapa best sangat . Dia sama anak dia mati juga last last ni :'( Tapi macam kamu tahulah , kalau tengok wayang sama dia mana aku fokus kan . Fokus sama dia jak . Tengok dia jak . Then , aku sama dia tukar hp dan aku servay hp aku tu dan jumpa note dia . Mahu nangis jak aku dekat panggung tu baca bah . Tapi dia bilang jangan nangis . Dia tak suka nampak aku nangis :') Aku tak expect pun dia akan buat note di hp aku . Macam aku kan selalu buat note di hp aku atau hp dia . Tapi dia ? Susah aku mahu nampak dia express feeling dia . Tapi yang ni betul-betul buat aku terharu sangat . Balik balik aku baca tanpa henti .


sayang , me cinta sama you sayang . Me sayang sangat sangat sama you . Tiada perempuan lain lagi di hati me hanya you jak sayang . You seorang sahaja ada di hati me . You dah cukup terbaik sudah buat me . You lah yang terbaik pernah bersama me . Kalau me pernah berkasar sama you , me minta maaf minta ampun sama you . Makin lama makin kuat janji me sama diri me sendiri akan jaga you walaupun tak dapat me akan berusaha juga jaga you sebaik mungkin . Me akan buat you bahagia sama me . You bini tercinta me sayang , you milik me . I love you Aimi Nadrah :')


Act , ada lagi part yang buat aku terharu sangat tapi biarlah rahsia antara kami . Like honestly , aku tergamam sama note dia ni dan terharu . Aku langsung tak expect dia akan meluah macam ni . Gosh , sayang iloveyou sangat . Grr , be mine always and forever . Eternity :) Btw , tiba-tiba dia bilang kalau mahu jumpa lagi pakai seja dress hitam yang dia beli ni . Wow ! Ternyata dia suka pula :) Grr , ngapngap . Gigit you ! haha 

By the way , after tengok wayang tu kami naik bas pergi likas square untuk test AMC . 1 jam before jam 5 kami sampai sudah . Soalan dia pasal find your friends strenght and weaknesses . Honestly , aku tak dapat jumpa satu apa pun weaknesses yang ada sama baby aku . They just to perfect . I love them so much . Then ,  habis test kami cari jalan keluar mahu pulang . Guess what ? Satu bas pun tiada yang muncul di sana . Terpaksa kami jalan kaki pergi teluk likas terus pergi depan masjid bandaran . Imagine lah , dengan dress berjalan kaki . Perghh , kuyak bah jalan di tepi jalan raya . Orang limpas limpas pergi hon lagi macam mereka tak pernah nampak manusia bah . Macam tak pernah nampak cikaro cantik . Haha ~ Then , ada lah ni bas pergi sepanggar . Desperate sangat aku tahan seja tu bas , then aku fikir dia main jalan jak kasih tinggal kami , so sana di bustop aku hantak hantak kaki sambil memaki sekali kena hon . Ternyata bas tu tunggu kami juga . Haha ~ Sanggup bah berdiri asal ada bas . Punya lucu . Adui , worst moment ever tapi lutcu ! Kenangan paling perit dan best juga lah kalau kena ingat ingat ni . Hehe ~ 




MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)

Friday, March 23, 2012

Mimpi dia tentang aku dan ex :')

Semalam dia call aku jam 2 pagi :) terus terbangun aku ni . Cerita cerita cinta kami . Kenangan kami lahh ~ bagitahu aku yang dia rindu sama aku . Hehe , so sweet sangat . But then , tetiberr dia bilang sama aku yang semalam punya kemarin ( 21.03.2012) tu dia marah sama aku . Aku peliklah kenapa dia marah sama aku sedangkan aku sama dia langsung tiada text atau call , then kalau mahu bilang pasal FB tiada pula aku post benda yang buat dia marah . Aku tanya kenapa ? Ternyata dia mimpi aku sama ayong . Dupdapdupdap jantung aku terus . Terdiam terus aku tak tahu mahu cakap apa . Dia bilang kami pergi berkelah . Dia bawa kawan kawan aku dorang elly,ayu,dk,nana,pp,tj,xiaxia dan aku pergi berkelah . Tapi yang datang cuma kawan kawan aku seja . Aku manada datang sebab aku pergi tempat ayong kunun . Then tetiba aku sama ayong datang join event tu , tapi aku langsung tidak tegur dia , tak layan dia , tengok muka dia pun tak mahu . Macam aku buat bodoh ni bah sama dia . Macam antara kami tiada apa apa . Aku sama ayong seja . Dia nampak pun dia marah dan mahu serang ayong tapi tak dapat sebab aku gila back up ayong seja . Dia sedih dan sangat marah begitu juga dengan kawan kawan aku sangat marah sama aku gara-gara benda ni . Terus dia terbangun dan dia bangun seja dari mimpi tu terus marah sama aku . Padahal benda tu cuma mimpi bukan betul pun . Tapi time tu lain perasaan aku , betul-betul speechless aku dia boleh mimpi macam tu . Hmm ~ walau macam mana pun terkadang aku pandai rindu ayong tapi aku tetap tak akan balik sama dia . Tetap tak akan buang masa fikir dia . Aku cukup bersyukur sudah punya kau pis :') Please lah jangan mimpi macam tu lagi . Its annoying me much . Iloveyou apis . May this relationship last longer forever .
MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)

Tuesday, March 20, 2012

Dia Tipu Aku :')

Ingat kah pasal post aku ' Nyebelin Banget ' tu ? Haha . Aku post sana pasal dia buat aku marah dan geram gara gara hp aku yang rosak konon tu . Perghhh , ternyata dia tipu . Dia sengaja buat aku marah sebab dia mahu kasih surprise aku seja . Haha . So sweet kan dia . Baik baik seja hp aku . Berwajah baru lagi . Grr , tak sabar aku mahu tengok hp aku tu . Hehe . Aku tengok dulu kemudian mungkin baru aku jual then beli samsung Y . Act , aku mahu samsung Ace tapi dia tak bagi . Dia mahu juga hp sama sama macam dia . Sweet sekali lagi . Macam hp couple pula kan . Haha . Iloveyoumuch 

By the way kan , tadi aku servay blog aku . Refresh pasal semua kenangan kami , permulaan perkenalan kami :) macam mahu nangis pun ada ni aku baca balik semua . Grr , rindu sangat sama dia . Imagine lahh 9 bulan sama dia . Semua kenangan tu berharga sangat sangat buat aku . Aku suka ingat kenangan kami balik . Tidak membosankan . Lucu semua dan sweet . Geram aku sama dia . Ngapngappp :] Rindu you sangat sangat . 

#blog aku sudah siap kali ni kan . Tiada benda lagi aku mahu tambah ni . Biarlah sesimple sangat asal aku tak rimas nampak terlampau banyak gadjet di blog . Sedap mata aku pandang blog yang simple simple ni . Tak cantik kan blog aku tapi enjoy baca k :) Loveyouall ~


MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)

Saturday, March 17, 2012

Nyebelin banget

Sangat menyakitkan hati aku hari ini . Btw , aku tidak dapat itu kerja di LIGS so mean aku terstuck la di tempat ni . Bosan dan sangat menyakitkan hati sahaja . Tak apa lah , aku kerja sampai aku dapat lesen kereta . Dapat jak lesen then aku quit . Satu lagi hal yang menyakitkan hati ialah apis . Boleh boleh dia text aku bilang hp aku rosak tak dapat dibaiki . Sudahlah semalam aku tunggu dia call aku , luangkan waktu sama aku tapi boleh boleh lagi dia bilang tunggu raja lawak habis . First time , dia buat aku ni bukan orang penting dalam hidup dia . Sekarang , text pasal hp aku . Bukannya dia mahu bilang selamat pagi kah , iloveyou kah . Sakit hati aku . Fuhh ! Hot temper aku sekarang ni , badmood tersangat . Malas seja mahu fikir pasal dia sekarang ni . Tambah sakit hati dan malas aku mahu gaduh walaupun aku geram sama kebisuan dia tidak memujuk aku . Isk ! Satu sahaja benda yang meredakan kemarahan aku iaitu blog aku . Sekarang aku sudah siap ubahsuai blog aku . Belum 100 peratus siap , cuma 80 peratus seja lahh tapi aku bahagia nampak blog aku walaupun tersangat lah simple . Bukan macam blog kamu , cantik dan banyak widget . K lah sampai sini seja dulu aku update , aku masih mahu siapkan blog aku ni then siapkan blog orang pula . Thanks for reading this short updater from me .
MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)