Wednesday, May 11, 2011

i miss this ~ we young . we besties . we cared each other . we love each other . we miss each other . but life rite now is different . ;)

aku rindu besties aku ~ honestly aku rindu semua time di sekolah . kamu tidak rindu kah ? mesti lah rindu kan tapi kena lah move on kan . bila aku meningkat dewasa ini kan baru lah aku sedar betapa berharganya persahabatan itu . betapa berharganya setiap kenangan yang kita cipta itu . sangat bermakna kerana setiap kali kita teringat mesti kita tersenyum kan . mahalnya sebuah persahabatan . mahalnya sebuah kenangan .
kamu ingat kah time kita sekolah semua kita buat sama-sama . kita escape sama-sama . kita kena denda sama-sama . ingat kah time kita escape sejarah tetapi tidak menjadi thu . terus kita kena balik kelas dan kena suruh menari CHICKEN DANCE ~ lucu eh . :)

then kerja rumah pun baru buat di sekolah . di rumah tidak tahu buat apa nhe . kelam kabut bah buat di sekolah . ingat kah time addmaths kelas mr.Faiz . tidak siap kerja sekolah dia kita kena denda berdiri di luar ~ nakal eh kita kan . time kokum kita pergi escape di kelas sains tulen ~ kelas dorang tj & ayue . kita kunci semua pintu . tutup langsir then bertapuk di bawah . dengar lagu lah . online . bergambar . shit nhe kan ~






semua time escape kokum nhe ah 


then time kita di lab chemistry bah ~ time buat experimen pun kita pergi ambil gambar lah . bukan belajar . ahah :) cikgu Tan bising pun kita kasih biar seja . tapi cikgu Tan bab handphone sporting sangat . :)





experimen time bah nhe ~ bergaya sama baju lab .


time kita pergi trip melancong pergi politeknik . sangat menyeronokkan lah . time nhe semua kita ada cuma yang tiada xiaxia & nana ~ kalau x memang lengkap sudah group kita nhe . aku ingat nhe time nhe mengeras bah bawa c elly . aahh ~ suruh dia menyamar lagi lah . nasib cikgu x perasan kan . 







melancong ke politeknik ~


then time bosan nhe kan . aku . pp dan dk datang rumah aku buat kek ~ ahha . kami mahu makan kek coklat kami nhe ah . sedap lah . tapi kek coklat kukus lah . ndu . kami fikir kami buat thu kek yang bakar di oven . sekali baca langkah terakhir rupanya kukus . berabis aku kasih keluar kukusan dari almari . tetapi kukus atau bakar tetap sedap . :)






rasanya terlalu banyak kenangan kami bersama . walaupun saat ini aku merasa persahabatan kami ini macam berbelah kepada 4 bahagian :

1 . nurafiqah jasnie ( PP ) , syazreena ( elly ) , norshafiqah nadhirah ( xiaxia )
2 . dayangku norasmida ( dk ) , nur'viviana nasir syam ( nana ) , aimi nadrah amdan ( aku )
3 . khatijah yaakob ( tj ) , siti safiah danan ( ayu )
4 . ariani hassin ( aney ) , nurul ain ( ain ) , azilah azie ( zyla )

TETAPI HUBUNGAN KAMI TETAP BAIK . :)

aku 18 tahun dan aku sudah merasa betapa berharganya sebuah persahabatan . setiap pergaduhan setiap kegembiraan adalah kenangan yang paling indah . saat ini aku mula menghargai kawan-kawan aku . nothings last forever . aku tahu itu ~ tetapi buat masa ini aku masih belum bersedia kehilangan mereka . besties aku . 

minggu depan nana dan dk satu sekolah sudah form 6 kan . aku terharu baca text datangnya dari nana .

1 MESSAGE RECEIVED

haha . i luv u lh mie . jd mie,pas ne ap lh kw wat ? Np kw nda join ak ma dk ? :( pkir kn kta kwn b'tiga dpt lh p skola sma2 blik. huhu

bukan lah aku tidak mahu sama-sama dengan kamu . aku teringin sama-sama dengan kamu . terlalu ingin . kembali macam dulu lagi . sekolah sama-sama . tetapi aku sedar kita bukanlha budak 17 tahun lagi . bukan budak sekolah menengah yang segalanya kita buat sama-sama . sekarang masa sudah berbeza . masing-masing pilih jalan sendiri . masing-masing pun ingin mencapai cita-cita kan . kita bukan lagi seorang escape semua pun ikut . bukan lagi seorang kena denda kita pun ikut juga kena denda . bukan lagi macam itu . aku sangat berharap if masa boleh kena putar . dan aku pun sangat cemburu nampak kamu dua satu sekolah . tetapi jauh di sudut hati aku jalan kita berlainan sudah . kau pilih kiri , aku kanan . berbeza . cuma satu aku berharap dan tidak akan berubah selamanya .

BIAR MACAM MANA PUN JALAN YANG KITA PILIH BERLAINAN . TIDAK SEHATI SEJIWA TETAPI BIARLAH PERSAHABATAN KIYA KEKAL DI JALAN YANG SAMA . 

* no doubt when im writing this im crying ~ i miss you guys so much . :')




















MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)

No comments: