Monday, January 30, 2012

Kesetian

Ramai insan yang masih lagi tidak faham akan apakah ertinya kesetian dalam sesebuah perhubungan . Ramai yang bertanya kenapa kita perlu setia sedangkan belum tentu pasangan tersebut menjadi pasangan hidup kita ? Disebabkan persoalan ini , banyak kejadian curang berlaku antara pasangan sehingga dilanda kekecewaan dan ada yang sanggup membunuh diri . Bodoh kan ?

Kesetian dalam perhubungan adalah sangat penting kerana kita telah mengambil amanat dan tanggungjawab dari pasangan kita untuk menjadikan dirinya satu-satu di hati kita sewaktu kita mengambilnya menjadi kekasih kita . Tidakkah kamu sedih sekiranya amanat dan tanggungjawab itu di khianati ? Mestilah sakit dan sedih bila di khianati kan . So apa guna menabur janji jika tidak mampu di tepati dan jangan mengata cinta jika kita tidak cinta sepenuh hati .

Hidup ini seperti roda yang sentiasa berputar . Kadang kita berada di bawah dan kadang kita berada di atas . Jika kita permainkan insan lain , tak mustahil jika suatu hari nanti kita pun akan kena . This what people call KARMA . Setiap perbuatan tidak kira baik atau jahat pasti akan ada balasannya . For those people who been cheated , jangan membalas sebaliknya bersyukur lah yang Tuhan telah tunjukkan kepada kita bahawa dia bukanlah orang yang tepat untuk kita . Kecewa memang akan kecewa tetapi jangan sampai mencederakan diri sendiri . Be tough dan ingat Tuhan datangkan kita orang yang salah dalam hidup kita sebelum kita bertemu dengan pasangan yang tepat . HE just want you be tough and learn . Someday those person will learn they mistake and regret it . Tiada yang percuma di dunia ini . Semua pun akan dibalas . Just sit there , move on and let the karma hit them back . Jangan membalas dendam . Ingat , lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat . Be strong no matter how hurt you are . Same goes like me :')
MOHD HAFIZ MINE . SILA FOLLOW :)

No comments: